Un om vrea sa faca o biblioteca. Pentru copiii care nu au bibiloteca.

U

La Scrioaştea locuieste un om pe nume Relu Voicu.
La Scrioaştea sunt sunt multi copii care nu au biblioteci in casa. Si multi parinti care nu-si pot permite sa dea bani pe carti.

Scrioaştea e o comuna din Teleorman, la 130 de kilometri de Bucuresti. Nu ca ar conta judetul prea mult. In toate judetele avem cam aceasi problema: saracia genereaza lipsa de educatie care genereaza saracie care…

Omul asta viseaza o chestie. Niste biblioteci ad-hoc (cau pop-up, cum se zice acum) pentru copii. Pentru a se intalni si a se imprieteni cu cartile.

Are planuri mari. First we take Scrioaştea, then…
Dar visurile se vor opri repede daca nu e ajutat. Nu e un om cu multe posibilitati materiale. Dar este un om cu un plan. Sa puna o carte in mana unor elevi din mediul rural. Sa le dea mai multe sanse pentru viitor.

Acum are nevoie de banuti pentru a face bibliotecile. Seamna cumva cu niste statii de autobuz. Cartile sunt si ele niste vehicule care ne duc departe pana la urma.

Daca nu doriti sau nu aveti niste banuti disponibili (10-20-50 de lei), atunci trimiteti-i niste carti pentru copii.
Sau ajutati-l cu materiale de constructie. Sau cu know-how daca va pricepeti la astfel de constructii.

Acest om are nevoie de un pic de ajutor. Ca sa ii poata aduce in lumea lecturii, o lume care se micsoreza din ce in ce mai mult, pe cei care au nevoie de carte ca de apa.

De fapt omul asta vrea sa faca un soi de fantani in tinuturi secetoase.

Cititi mai multe aici:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=680425919022831&set=a.139445789787516&type=3&theater

De fapt cititi cam ultimele 10 posturi ale lui ca sa intelegeti unde vrea sa ajunga. Eu am incredere. Maine ii trimit si cartile.

 

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta