Billy’s Book

B

Si tot in weekend am mai citit o pretinsa cartulie de copii: Billy’s Book de Terry Bisson. (Am dat doar o lira pe ea, la oferta de la PS Publishing, nu cat scrie pe Amazon, caci vorba ferenghilor, “only fools pay retail“. :)) )

O cartulie  cu vreo 10-12 povestiri despre copilaria unui baietel normal din suburbie. Un fel de Alinutza&Alice-meets-Scaunele-lui-Ionescu-meets-Raymond-Carver.. La fel de mult despre Billy si despre vrajitori, dinozauri, spiridusi si furnici gigantice cat despre parinti obositi, repetitivi, profesori abuzati si dezinteresati si bunici senili. Nimic deosebit pana la urma, insa povestit spumos. Si cu o extraordinara arta a repetitiei. O carte subtila despre multe chestii: cum cei mici vad dincolo de aparente, cum parintii si profesorii le rapesc copiilor gandirea spontana, cum societatea functioneaza dupa niste seturi de prejudecati obosite si roluri obositoare si tot asa.

De fapt o mica cartulie pentru cu cuvinte simple. Pentru ca de fapt lucrurile sunt foarte simple, daca ne stergem ochii de zgura din cand in cand.

 

 

 

About the author

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta