Inca una despre scumpul stat si sacra familie

I

Si alta cretinatate din ciclul statul-stie-cel-mai-bine-pentru-toate-situatiile-si toate-cazurile.

Ar trebui eventual stabilit si un script de dialog intre parintii adoptivi si copil. Si un tabel cu varsta recomandata (plus varsta minima si maxima) la care se face aceasta notificare, in functie de IQ-ul copilului, ai parintilor adoptivi si ai parintilor naturali. Si de disponibilitatea financiara a parintilor adoptivi in raport cu cei naturali. Si fireste, pedepse – nu exista lege daca nu sunt prevazute pedepse pentru cei care o incalca.

De cand a devenit Parlamentul forul care decide cum functioneaza relatiile de familie? Statul trebuie sa stabileasca ce nu se face – infractiunile – nu cum sa ne traim vietile.

Sunt curios de unde atata preocupare pentru familie :)) in curand, va aparea si legea nu ai voie sa te sinucizi fara aviz de la o comisie formata din psiholog, presedinte de bloc, sectorist, doctor de familie. Sub sanctiunea platii impozitelor (de catre urmasi) pe toata durata estimata a vietii pe care trebuia sa o mai fi trait, conform venitului din ultimii cinci ani si duratei medii de viata la momentul comiterii infractiunii.

About the author

3 comments

 • Ah, Cătăline, ce îmi place să mă contrazic cu tine…
  Parlamentul a devenit forul care decide funcționarea (parțială a) relațiilor de familie cam din momentul în care i-am dat împuternicirea să fie singura autoritate care emite țidulă care statuează X+Y=FAMILY. Deci, cam de la înființarea/impunerea statului secular. Și uite așa Parlamentul a statuat că, deși ăsta e obiceiul pământului, omul nu mai are voie să îndoaie spinarea muierii, de exemplu. Dar nu a fost capabil încă să statueze că este o infracțiune să fumezi la tine în casă cu un copil aflat în aceeași cameră – pe asta a lăsat-o doar pe pachetele de țigări.
  Ergo, să nu scriu un post întreg, limitele până la care intră legiuitorul în casa noastră sunt flexibile și fluente în timp, dar are dreptul să o facă.

  Încă una și mă duc: legislativul nu stabilește doar obligațiile în relație cu statul (infracțiuni / contravenții), ci și în relațiile între actorii privați (codul civil).

  Să fiu clar: nu contest nimic din primele două paragrafe ale postului sau ultimul. Propunerea legislativă e o cretinătate, ca și aia cu vizita la psiholog înainte de întreruperea sarcinii.

 • Pai statul secular a transferat un monopol deja existent – cel al bisericilor. Si pe considerente similare: sa aiba o buna organizare a procedurilor succesorale pentru a le taxa cum se cuvine. Dar trebuie observat ca in ultimii doua sute de ani s-au facut totusi niste pasi pentru a flexibiliza institutuia casatoriei. Parteneriatele civile, acceptarea cogarantilor necastoriti, drepturi egale pentru copii din afara si dinauntrul casatoriei, acum casatoriile homosexuale, etc. Si fac pariu ca in curand vom asista si la alte forme de flexibilizare: casatorii multiple sau cu mai mult de doi participanti etc. Apropo de asta, mi se pareau foarte tari institutiile descrise de Heinlein in The Moon is a Harsh Mistress.

  Revenind la tema generala: da, e foarte probabil ca statul sa aiba tendinta sa legifereze doar in interes propriu, pentru realizarea unor obiective economice. Probabil asa a fost intotdeauna.Faza e ca societatea civila trebuie sa puna suficienta de multa presiune pentru ca guvernantii sa inteleaga ca nu este eficient economic sa intri cu bocancii in vietile oamenilor. Cu alte cuvinte sa transforme o chestie evanescenta cum sunt drepturile omului intr-un termen precis intr-o ecuatie de rentabilitate.

 • Cumva off-topic dar in sensul celor discutate si face-to-face. Cred ca ne apropiem de schimbari majore in “contractul social” asa cum il stim de cateva zeci (sute) de ani. Un articol despre terorism, dar eu cred ca este mult mai departe de asta. Articol de acum 10 ani, dar, vai, cat de actual.

  http://humanities.psydeshow.org/political/baudrillard-eng.htm

  De cautat si alte articole despre mondializare ale lui Jean Baudrillard. Incredibil de actuale.

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta